Rusia se vrea pacificator și în Ucraina

 

c7ed9d963bb54a9eb906fff79f7b15be

„Dacă situaţia se va tensiona în continuare, nu este exclus să abordăm această propunere mai devreme”, a mai spus senatorul rus.

Rusia ar putea trimite forțe de menținere a păcii în sud-estul Ucrainei. Consiliul Federației (camera superioară a Parlamentului rus) va înainta o solicitare în acest sens conducerii Federației Ruse, a anunțat membrul comitetului de Apărare și Securitate, senatorul rus Valeri Şneakin, informează RIA Novosti.

 „Trebuie să fie iniţiate imediat negocieri între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Ucraina, pentru a discuta despre trimiterea unui contingent de menţinere a păcii în sud-estul țării”, a declarat Valeri Şneakin.

Oficialul rus a precizat că propunerea va fi discutată în Consiliul Federaţiei pe 29 aprilie, iar ulterior senatorii vor susține orice decizie luată de Vladimir Putin.

„Dacă situaţia se va tensiona în continuare, nu este exclus să abordăm această propunere mai devreme”, a mai spus senatorul rus.
Precizăm că ieri, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat lansarea unor exerciții militare la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operațiunea antiteroristă desfășurată de autoritățile de la Kiev în Slaveansk, în urma căreia cinci separatiști au fost uciși.
În prezent, Moscova are forţe de menţinere a păcii și în Transnistria, insistând că nu le va retrage până când Chişinăul şi Tiraspolul nu vor ajunge la un acord asupra statutului regiunii din stânga Nistrului.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три + 12 =