NL // Alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie curent

Alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie curent

Alegerile locale generale se vor desfăşura în Republica Moldova pe data de 14 iunie. Parlamentul a adoptat vineri, 3 aprilie, un proiect de lege în acest sens.

Propunerea a venit de la membrii fracţiunii PSRM care, iniţial au sugerat data de 7 iunie. Însă, ulterior, cu majoritatea de voturi, a fost susţinută propunerea de a organiza scrutinul local pe data de 14 iunie curent.

Anterior, ex-Premierul demis pentru acte de corupţie, deputatul PLDM, Vladimir Filat a anunţat despre intenţia guvernării de a amâna data desfăşurării alegerilor generale locale din această vară pentru anul 2016, argumentând cu necesitatea realizării reformei administrativ-teritoriale. Mai mulţi analişti, comentând respectiva iniţiativă, au declarat că autorităţile vor să amâne alegerile locale de frica poporului care îi va pedepsi prin vot pentru ilegalităţile comise şi pentru politicile antisociale.

Mandatele aleşilor locali expiră în luna iunie curent, astfel, conform legislaţiei, alegerile locale trebuie să se desfăşoare până în luna septembrie curent.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/alegerile-locale-vor-avea-loc-pe-14-iunie-curent.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 3 =