NL // Petru Macovei: Este mai grav ca pe timpul regimului comunist

Petru Macovei: Este mai grav ca pe timpul regimului comunist

Amendamentele propuse la Codul audiovizualului afectează libertatea de exprimare mai grav decât în perioada regimului comunist. Declaraţia a fost făcută de către directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

În opinia lui Macovei, autorii proiectului, înaintat în Parlament de către deputaţii PLDM şi PDM, au urmărit două scopuri şi anume lichidarea presei incomode, pe de o parte, şi monopolizarea publicităţii televizate, pe de altă parte.

 

„Este imposibil de aplicat art. 6 şi 7 din proiectul acestei legi, mai ales în condiţiile când politicienii refuză să vină la emisiunile unde li se pun întrebări incomode, iar instituţiile statului îngrădesc accesul jurnaliştilor la informaţia de interes public. Cred că politicienii îşi sapă singuri groapa. Dacă nu pot să facă faţă provocărilor şi întrebărilor jurnaliştilor, nu trebuia să se lanseze în politică”, a declarat Macovei.

Petru Macovei susţine că, în cazul dacă va fi votat acest proiect de lege în varianta propusă, va fi instalată cenzura în mass-media.

„Nimeni nu va dori sa fie sancţionat. Cred că unele prevederi din acest proiect care se referă la restricţii nici nu trebuie discutate sau supuse dezbaterilor publice. Ele pur şi simplu trebuie excluse”, a spus directorul API.

Petru Macovei şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că unii jurnalişti au susţinut acest proiect de lege. „Este inexplicabil comportamentul unor colegi de breaslă. O aşa numită Asociaţie Naţională a Jurnaliştilor a difuzat un comunicat de presă prin poşta electronica în care îşi exprimă acordul cu acest proiect. Şi mai regretabil este că unele posturi de televiziunea au difuzat ştiri în baza acestui comunicat parvenit de pe o adresă necunoscută şi fără date de contact. Au difuzat un comunicat care nu reprezintă interesele bresle jurnalistice din Moldova. Din păcate, la noi se atestă un fenomen. Numărul jurnaliştilor care îşi fac bine meseria rămâne neschimbat, iar al celor neprofesionalişti a sporit”, a declarat directorul organizaţiei de media.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/petru-macovei-este-mai-grav-ca-pe-timpul-regimului-comunist.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 + четырнадцать =