NL // 6 modalitati cum să deosebim o bancnotă 100 de lei falsă

6 modalitati cum să deosebim o bancnotă 100 de lei falsă

În ultima perioadă în circuit au fost puse bancnote de 100 de lei falsificate, care pot fi deosebite de cele veritabile doar atunci când folosim un bec fluorescent.

Dacă nu aveți la îndemână un astfel de dispozitiv, atunci vă oferim un indiciu prin care puteți deosebi bancnotele falsificate de cele veritabile.

Falsificatorii au recurs la un truc prin care cu dificultate îți poți da seama că bancnota e falsificată. Aceștia folosesc bancnote de 10 lei, pe care le decolorează de vopsea. Ulterior tipăresc pe hârtia respectivă bancnote de 100 de lei. Acestea sunt executate foarte bine și cu mare greutate poți sesiza că e falsă. Și asta pentru că e păstrată imaginea lui Ștefan cel Mare, dar și firul de argint.Va propunem cateva variante cum sa deosebiti bancnotele false de cele originale.

falsa, bancnota

În stânga colțurile superioare și inferioare ale celor falsesunt inchise, aproape negre, în original – maro. Pe  bancnota originală regiunea de trecere par si fata a lui Stefan este ușor neclară iar la bancnota falsa – este prezent un intens contrast. Pe bancnotele contrafăcute firul de argint este deplasat spre stânga, aproape ca se confrunta cu Stefan, la fel si cifra 100 din centru este abia vizibila.La fel bancnotele false nu au fibrele colorate care pot fi observate pe o suprafata alba.

Pentru a nu avea neplăceri, atunci să verificați acest detaliu.

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/6-modalitati-cum-sa-deosebim-o-bancnota-100-de-lei-falsa.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семнадцать + 8 =