Limba îi va scoate pe găgăuzi în piaţă

b93d4c8f19164d2396a554e5031e0022

„Pe 27 aprilie vom sărbători pentru prima dată Ziua Limbii Găgăuze în piaţă. La Comrat va avea loc parada tineretului, un iarmaroc al meşterilor populari şi un mare concert cu participarea colectivelor şi talentelor locale”, a comunicat pentru NOI.md şeful adjunct al Direcţiei cultură şi turism al UTA Găgăuzia, Evghenia Elenova.

 Funcţionarul a adăugat că pe teritoriul din preajma pieţei din centrul orașului va fi organizată o expoziţie de cărţi şi tablouri ale artiştilor, poeţilor şi pictorilor. În paralel, oaspeţii sărbătorii vor fi delectaţi şi cu diverse jocuri şi concursuri.

Interlocutoarea a precizat că în regiune această sărbătoare este marcată anual, dar, de regulă, evenimentul avea loc în Casa de Cultură sau la muzeul etnografic. Anul acesta însă Comitetul Executiv al autonomiei a alocat 30 de mii de lei pentru organizarea unor manifestaţii mai ample şi mai interesante.
„Ne vom strădui să organizăm totul astfel, încît sărbătoarea să placă şi să rămînă în memoria locuitorilor şi oaspeţilor Comratului”, a menţionat Elenova.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять + десять =