NL // Maia Sandu ar putea provoca demisia lui Gaburici?

Maia Sandu ar putea provoca demisia lui Gaburici?

Premierul Chiril Gaburici deţine un document de certificare a examenului de Bacalaureat care  „poartă semne de falsificare”. Despre aceasta se spune într-un răspuns acordat de ministrul Educaţiei, Maia Sandu la interpelarea deputatului PL, Valeriu Munteanu.

În document se menţionează că la data de 24 martie 2015 a fost emisă o ordonanţă pentru ridicarea borderourilor de susţinere a examenelor şi a registrele grupelor academice în care a studiat Premierul Gaburici, de la ASEM şi Universitatea Slavonă.

”Din actele prezentate reiese că dosarul penal este deschis „(…) pe faptul deținerii de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici a diplomei de bacalaureat care poartă semne de falsificare” care, din informaţiile noastre, nu există”, se spune în răspunsul ministrului Educației, făcut public de deputatul Valeriu Munteanu care a solicitat anterior ministerului Educaţiei date privind legalitatea actelor de înmatriculare ale lui Chiril Gaburici la Academia de Studii Economice (ASEM).

Săptămâna trecută s-a aflat că Inspectoratul General al Poliției a iniţiat un proces penal şi a preluat toate documentele din dosarul de studii al Premierului Chiril Gaburici, de la Academia de Studii Economice şi de la Universitatea Slavonă.  Asta pentru că nu este clar în baza cărui act de studii Chiril Gaburici a fost totuşi înmatriculat la Academia de Studii Economice în 1995, ţinând cont de faptul că acesta nu a reuşit să susţină în acel an examenele de BAC.

Subiectul studiilor premierului Chiril Gaburici a fost dezvăluit de ZdG în investigația „CV-ul (ne)cenzurat al premierului”, în care jurnaliştii au relatat despre faptul că Chiril Gaburici nu a susținut în 1995 BAC-ul de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul, iar ulterior a intrat la ASEM și Universitatea Slavonă.

 

Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/maia-sandu-ar-putea-provoca-demisia-lui-gaburici.html

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

11 + одиннадцать =