PCRM și PSRM cer ca în Piața Marii Adunări să fie marcată Ziua Victoriei. Vezi ce le-a răspuns primarul

CMC_sedinta
Consilierii comuniști și cei socialiști au protestat față de decizia primarului privind marcarea la 9 mai — Ziua Europei,  în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Aleșii locali au cerut astăzi, 24 aprilie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) ca Ziua Victoriei să fie celebrată în Piața Națională, informează Politik.md.
În acest sens, consilierul PCRM, Natalia Vâsotina, a declarat că prin această decizie primarul Dorin Chirtoacă a jignit peste o sută de mii de cetățeni, care comemoreză Ziua Victoriei.
Această opțiune este susținută și de PSRM. „Chirtoacă a luat această decizie independent, de aceea cer ca CMC să se expună asupra acestui subiect și să anuleze această hotărâre”, a spus Elena Hrenova.
La aceste învinuiri primarul a răspuns că nu are nici o relevanță discuțiile la acest subiect, pentru că această decizie nu poate fi anulată.  De asemenea, edilul a menționat că aleșii locali doresc să provoace tensiuni în societate.
„Ziua Victoriei nu a fost anulată. Mă bucur că comuniștii au folosit astăzi discursul, pe care l-am folosit eu de mai multe ori în fața opiniei publice. Nu înțeleg ce se urmărește, deoarece Ziua Victoriei se sărbătorește tradițional la Memorialul „Eternitate”, inclusiv în timpul regimului comunist. Este loc pentru ambele sărbători în Chișinău, de aceea nu va fi anulată această decizie”, a precizat Dorin Chirtoacă.
Menționăm, că Dorin Chirtoacă a dat dispoziție ca Ziua Europei să fie sărbătorită anual, pe 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru mai mulți ani înainte.
politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

15 − 10 =