Vladimir Putin: Folosirea forţei în Slaviansk este o crimă contra poporului

putin_ria_26368100

«Dacă Kievul într-adevăr a început să folosească armata în Slaviansk, atunci aceasta este o crimă serioasă împotriva poporului propriu«, a declarat astăzi preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de rianovosti.

Liderul de la Kremlin a spus că a aflat, ca şi toţi ceilalţi, informaţia despre ultimele evenimente din Ucraina din mass-media. Potrivit gazeta.ru, Vladimir Putin a mai declarat că acţiunile Kievului nu vor rămâne fără consecinţe, inclusiv la nivel interstatal.

În această dimineaţă, Ministerul de Interne de la Kiev a anunţat că au fost lichidate trei posturi ale protestatarilor în cadrul unor operaţiuni speciale în Slaviansk, în urma cărora au decedat cinci militanţi. Reprezentanţii susţinătorilor federalizării Ucrainei au confirmat că au murit doi luptători, iar câţiva au fost răniţi.

Publika.md precizează că mitingurile susţinătorilor pro-ruşi se desfăşoară în estul şi sudul Ucrainei din martie. Aceştia cer să li se permită să organizeze referendumuri cu privire la auto-determinarea regiunilor. Anterior, preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a anunţat anterior începutul unei operaţiuni militare de amploare în estul ţării vecine.

publika.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × пять =