Eugen Doga: ,,Patria mea este furată”

загруженное
Cel mai mare compozitor român în viață, Eugen Doga, susține că nu are patrie pentru că i-a fost furată. Acesta consideră că Republica Moldova este statul în care s-a născut, de unde a pornit și unde își are rădăcinile, dar unde nu a fost niciodată înțeles.
Eugen Doga a acuzat în studioul Unimedia clasa politică de la Chișinău de ipocrizie. „Eu vreau ca toată lumea să mă considere al lor. Eu mă simt acasă acolo unde sunt înțeles. Casa mea de baștină este furată. Patrie eu nu am. Eu am țară unde trăiesc. Demnitarii să audă pentru că eu vorbesc sincer. Patria mea este furată, am doar țară. Este doar țara unde eu am apărut, unde am căutat studii, unde am fost lansat, dar nu am fost înțeles. Acolo m-au descoperit. Cu toate speculațiile acestea politice pe care le fac, de acolo în 1971 a venit „Orașul meu alb”, în rusă. Abia anul acesta, peste 43 de ani l-am imprimat în română. Și aceștia sunt patrioți, umblă cu patriotismul. Să ne lase în pace, să nu ne chinuie”, a menționat Eugen Doga.
Amintim că recent, compozitorul Doga a fost implicat într-un scandal referitor la utilizarea melodiei sale, „Codrii mei frumoși”, într-un spot publicitar propagandistic lansat de Partidul Socialiștilor al lui Igor Dodon.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 5 =