Apel către autorităţi: Moldova riscă să rămână fără tineri

DSC_0682-300x199
Organizaţia de Tineret a Partidului Popular din R. Moldova salută decizia structurilor europene de abolire a regimului de vize cu UE din 28 aprilie și posibilitățile care le  oferă dreptul la libera circulație. Pe de altă parte, aceştea sunt îngrijoraţi de faptul că ţara ar putea rămâne fără tineri.
Vezi mai jos declaraţia OT PPRM în întregime:
„Acest drept oferă tinerilor din Republică oportunități legale de a călători și de a face cunoștință cu adevăratele valori europene. Tinerii Moldovei îşi pot însuşi în cel mai direct mod această împlinire a visurilor, aşa cum tot ei, tinerii, au fost cei care au determinat clasa politică să meargă pe calea integrării fără a se abate de la acest parcurs. Faptul că după 28 aprilie vom putea să mergem liber în țările UE este rezultatul unei munci de zi cu zi în atingerea aspiraţiilor noastre spre libertate, spre valorile universale şi spre realizarea noastră în plan profesional.
În acest cotext, OT PPRM  cosideră necesar să exprime unele îngrijorări în legătură cu obținerea dreptului la libera circulație:
Pornind de la faptul că anume tinerii vor fi categoria cea mai tentată să facă uz de acest drept şi să plece din Republica Moldova fără a se mai întoarce;
Constatând, că o asemenea evoluţie a lucrurilor va avea consecinţe extrem de periculoase atât pentru societatea noastră, cât şi pentru economia ţării.
Apelăm către actuala guvernare, să dea dovadă de responsabilitate față de viitorul Republicii Moldova și să identifice, în regim de urgență, un program de susținere și încadrare în câmpul muncii a tinerilor. Să adopte decizii, similare țărilor europene, de acordare a creditelor pentru studii, cu rambursarea lor ulterioară, după angajarea în câmpul muncii. Să ofere tinerilor mai multă deschidere în procesul de inițiere a afacerilor.
Tinerii din Republica Moldova trebuie să găsească aici, acasă, valorile pe care le caută, instituţiile de care au nevoie pentru a-şi face studiile, locurile de muncă care ar putea să dea continuitate  visului lor de împlinire. Guvernarea trebuie să le ofere totul pentru ca ei să rămână aici, în țara lor, în caz contrar Republica Moldova riscă să rămână fără tineret şi fără viitor.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 5 =