Averea lui Gheorghe Duca va fi monitorizată de CNI

c1beb6fcede34ed9a80d6e1f3758f8df

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Integritate a fost discutată examinarea cazului privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii de către preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca.

 Cu puțin timp în urmă, membrii comisiei au decis să fie inițiat un control al bunurilor pe care le deține academicianul.

Amintim că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, administraţia AŞM a împărţit neuniform prime în valoare de peste 14 milioane de lei în perioada 2009-2012.

Mai mult, auditorii au constatat că au fost date în arendă câteva hectare de terenuri agricole, chiar dacă acestea erau prevăzute pentru activităţi de cercetare. Totodată, conducerea Academiei nu a trecut prin evidenţa contabilă aproximativ 104 mln de lei.

Preşedintele AŞM are trei depozite bancare în care păstrează peste un milion de lei şi aproape 35 de mii de dolari. Academicianul mai deţine un garaj, trei terenuri agricole şi două terenuri pentru construcţii.

deschide.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + 5 =