Lavrov: Fotografiile dezvăluite de SUA cu militarii ruși din Ucraina sunt trucate

lavrov-fotografiile-dezvaluite-de-sua-cu-militarii-rusi-din-ucraina-sunt-trucate-1398315851

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, a negat miercuri prezența militarilor sau a ofițerilor ruși de informații în Ucraina și a afirmat că fotografiile dezvăluite de Statele Unite legate de prezența acestora sunt ‘trucate’, informează AFP, citat de agerpres.ro.

„Singurul lucru deosebit pe care Statele Unite îl prezintă, cu excepția pozelor trucate pe calculator pe care le difuzează peste tot, singura referință deosebită la care au apelat (pentru a spijini teza conform căreia militari ruși se află în Ucraina) este că oamenii utilizează arme rusești’, a declarat el într-un interviu acordat postului de televiziune Russia Today.

„În Ucraina însă toată lumea folosește arme rusești ușoare, puști kalașnikov și pistoale Makarov, prin urmare nu este foarte convingător”, a adăugat el.

Departamentul de Stat american a dezvăluit luni fotografii în care se poate vedea, după cum susține, că separatiști înarmați din estul Ucrainei sunt, de fapt, militari sau ofițeri ruși de informații. O serie dintre fotografiile furnizate Washingtonului de Kiev, prin intermediul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), prezintă imagini făcute în Georgia în 2008, în care apare un militar cu barbă lungă, roșcată, purtând însemnele unei unități ale forțelor speciale ruse.

Același militar, dar cu barba puțin albită, apare într-o fotografie făcută în timpul ocupării secției de poliție din localitatea Kramatorsk de către militanți separatiști. ‘Aceeași persoană a fost văzută la Slaviansk în data de 14 aprilie 2014’, indică legenda unei a treia fotografii în care apare un militar în uniformă de camuflaj, cu o țigară în gură.

O altă serie de imagini, dintre care unele realizate în Crimeea, iar altele în aceste zile în estul Ucrainei, arată un militar, prezentat ca fiind aceeași persoană. În fine, o a treia serie de fotografii furnizate de Kiev dezvăluie ‘fotografii de familie’ ai membrilor unei unități prezentate ca ‘grup de sabotaj și recunoaștere’ din subordinea Direcției de informații a forțelor armatei ruse.

În Crimeea, ca în estul Ucrainei, SUA acuză de mai multe săptămâni Rusia că ar avea legătură cu misterioșii ‘oameni verzi’, poreclă dată separatiștilor înarmați pentru că poartă uniforme de camuflaj fără însemne de identificare.

unimedia.info

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 4 =