Autoritățile Găgăuziei vor prețuri mai mici la gazele naturale pentru autonomie

gaz_noi

Executivul Găgăuziei elaborează criterii de obținere a gazelor naturale la un preț accesibil pentru locuitorii autonomiei. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei ședințe de lucru a bașcanului Mihail Formuzal cu conducătorii direcțiilor de resort, relatează NOI.md.
Mihail Formuzal a menționat că există un șir de regiuni înfrățite cu Găgăuzia care doresc să acorde susținere categoriilor social-vulnerabile din autonomie. „Este necesară elaborarea unor criterii și transmiterea propunerilor noastre regiunilor înfrățite cu noi”, a spus bașcanul. În acest sens, o atenție deosebită va fi acordată familiilor cu mulți copii, persoanelor cu dizabilități și altor categorii social-vulnerabile.

Conducerea Găgăuziei intenționează să se adreseze autorităților centrale, instituțiilor de profil și conducerii SA „Moldovagaz” în vederea conlucrării pe marginea acestei probleme. Bașcanul a pus accentul pe necesitatea de a avea posibilitatea de a procura gaze naturale pe piețele Uniunii Vamale la prețuri accesibile pentru locuitorii autonomiei.„De putem primi gaze naturale nu la un preț de aproape 500 de dolari SUA pentru 1000 de metri cubi, ci la unul de 180 de dolari, ca în țările Uniunii Vamale?

Populația nu este în stare să achite căldura pe timp de iarnă. Oamenii încep să taie fîșiile forestiere din apropierea localităților, ceea ce ar putea transforma regiunea noastră cîndva înfloritoare într-un pustiu”, a menționat Formuzal.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

17 − два =