Misiunea EUBAM are un nou șef pentru Moldova și Ucraina

IMG_1346Noul șef al Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina, Francesco Bastagli, a fost numit în funcţie la 29 martie.
„De trei săptămâni, sunt la Chișinău și mă bucur să fiu aici, într-un moment atât de fericit pentru relația Republicii Moldova și Uniunii Europene, obținerea regimului liberalizat de vize”, a menţionat Francesco Bastagli, în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Iurie Leancă.
Pe parcursul a aproape opt ani, EUBAM îndeplineşte funcţiile de asistenţă în cooperarea dintre serviciile de resort din Republica Moldova şi Ucraina privind securizarea frontierei, prin care a contribuit substanţial la intensificarea cooperării bilaterale moldo-ucrainene şi realizarea proiectelor comune.
Francesco Bastagli a ocupat funcţia de Reprezentant Special al lui Kofi Annan pentru Sahara Occidentală. Înainte de aceasta, a activat în calitate de Șef Adjunct al Misiunii ONU în Kosovo (2002-2005) și Coordonator Rezident al ONU în Republica Islamică Iran ( 1999-2002).
Pe parcursul carierei sale la ONU, Bastagli, de asemenea, a deţinut funcţii de conducere în domeniul controlului criminalităţii şi a drogurilor, energiei nucleare, problemei palestiniene și a refugiaților din America Centrală. Înainte de a se alătura Misiunii EUBAM, oficialul a fost consilier principal la Institutul pentru Studii Politice Internaționale din Milano.
Politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × 3 =