Cooperarea moldo-japoneză în agricultură se extinde

ambj

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a avut o întrevedere cu Toichi Sakata, Ambasador al Japoniei în Republica Moldova, cu reşedinţă la Kiev, aflat în ţara noastră în vizită de lucru, transmite News-Moldova cu referire la un comunicat de presă al acestui minister.

În cadrul discuţiei au fost abordate diversele aspecte ale conlucrării bilaterale. Ministrul Agriculturii i-a adus mulţumiri înaltului reprezentant al Ţării Soarelui Răsare pentru suportul acordat la implementarea Proiectului 2KR, unul dintre cele mai eficiente şi de lungă durată programe iniţiate de către actualul Ministru al Agriculturii şi susţinut de Japonia pe parcursul a mai bine de 15 ani.

În aceeaşi ordine de idei, oficialii au discutat despre desfăşurarea proiectului de asigurare a unor localităţi rurale cu sisteme de încălzire prin utilizarea biomasei şi posibila implementare a unor noi proiecte în agricultură, cum ar fi, spre exemplu, construcţia sistemelor de irigare la nivel de ţară.

Toichi Sakata a menţionat că ţara sa va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea reformelor din mediul rural şi agricultură.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × один =