Un grup de deputaţi ruşi vor aduna semnături în Duma de Stat pentru susţinerea aderării Transnistriei la Rusia

tiraspol_37188500

Deputatul rus Roman Hudeacov, originar din Tiraspol, va iniţia o campanie de colectare a semnăturilor în Duma de Stat pentru susţinerea aderării regiunii transnistrene la Federaţia Rusă. Deputatul, care aparţine Partidului Liberal Democrat din Rusia (PDLR), a anunţat această iniţiativă în cadrul unei emisiuni, scrie Infotag.

Roman Hudeacov consideră că regiunea transnistreană este blocată de Ucraina şi Moldova, iar cetăţenii ruşi care locuiesc pe acest teritoriu sunt constrânşi.

«Republica transnistreană va fi nimicită complet dacă nu va primi susţinere de la Rusia. Cel mai important pentru Transnistria este aderarea la Federaţia Rusă», a declarat Hudeacov.

El e mai menţionat că transnistrienii se pronunţă în favoarea desfăşurarea unui referendum şi este convins că aderarea va avea loc în  următoarele şase luni.

«Rusia nu trebuie să se teamă de reacţia negativă a comunităţii internaţionale privind alipirea Transnistriei», a punctat Hudeacov.

Anterior şi alt deputat rus din partea Partidului Comuniştilor (PCFR), Vladimir Kaşin a declarat că susţine voinţa poporului Transnistriei de a deveni republică suverană.

Potrivit lui Kaşin, fracţiunea comuniştilor va vota pentru recunoaşterea independenţei Transnistriei, dacă subiectul va fi supus votului în cadrul Dumei de Stat.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută, Sovietul Suprem al Transnistriei a adresat un mesaj preşedintelui Rusiei şi conducerii Dumei de Stat cu rugămintea de a recunoaşte regiunea transnistriană în calitate de stat suveran şi independent.

publika.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × 5 =