Ultima oră! Găgăuzia ar putea desfăşura alegerile locale separat de restul ţării!


http://politmoldova.com/wp-content/uploads/2015/03/politmoldova_politmoldova_big-gagauzia-s-a-stabilit-data-alegerilor-e1425454011486.jpg

Autonomia găgăuză ar putea desfăşura în acest an alegerile locale separat de restul ţării. Discuţii în acest sens se duc în Adunarea Populară de la Comrat, iar opinia majorităţii deputaţilor în problema respectivă coincide. Despre aceasta reporterului TRIBUNA i-au comunicat surse din cadrul corpului de deputaţi de la Comrat.

Acestea au precizat că autonomia găgăuză are propria lege privind alegerile locale, care prevede că acestea trebuiesc desfăşurate în termen de maximum trei luni de la expirarea mandatelor actualilor aleşi locali.

„Dacă autorităţile de la Chişinău vor decide desfăşurarea alegerilor cu trei luni mai tîrziu decît acum patru ani, noi putem aştepta. Desigur, dacă ni se va argumenta că aceasta e în interesul ţării, dar nu al cuiva anume. Însă, dacă alegerile vor fi transferate pentru anul viitor, aşa cum se vorbeşte, noi nu vom aştepta şi vom organiza propriile alegeri locale”, a declarat sursa.

Cristina Pendea

http://tribuna.md/2015/03/11/ultima-ora-gagauzia-ar-putea-desfasura-alegerile-locale-separat-de-restul-tarii/


Материалы по теме см. на сайте http://politmoldova.com/ultima-ora-gagauzia-ar-putea-desfasura-alegerile-locale-separat-de-restul-tarii.html


Loading...