Obiectivele noii misiuni FMI au fost discutate la Guvern

Leanca-FMIPrognozele privind evoluţiile macroeconomice în 2014, perspectivele bugetare, situaţia în sistemul bancar şi reformele structurale au fost analizate marţi în cadrul întrevederii premierului Iurie Leancă cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), aflată într-o misiune la Chişinău, transmite News-Moldova.

Potrivit Guvernului, părţile au mai făcut un schimb de opinii privind ultimele evoluţii din regiune.

Premierul a trecun în revistă acţiunile întreprinse de Guvernul de la Chişinău pentru asigurarea stabilităţii şi transparenţei sectorului financiar. Leancă a declarat că autoritățile din Moldova vor avea şi în continuare o abordare prudentă față de politicile financiar-economice, înclusiv în contextul evoluţiilor regionale care ar putea afecta situaţia din Republica Moldova.

Max Alier, şeful misiunii, a informat că experţii vor examina politicile macroeconomice ale Republicii Moldova şi vor purta discuţii cu autorităţile şi reprezentanţii mediului de afaceri, în contextul consultărilor periodice de supraveghere şi a monitorizării post-program. Monitorizarea post-program este un proces care vizează toate statele-membre după expirarea programelor susţinute de FMI.

Ultimul program de asistenţă al FMI pentru Republica Moldova a fost finalizat în aprilie 2013. În cadrul acestui program Moldova a beneficiat de asistenţă financiară în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × пять =