Moldova va deveni membră a Fondului interstatal de colaborare umanitară a CSI

CSI

Republica Moldova va adera la Acordul privind crearea Fondului interstatal de colaborare umanitară a statelor-membre ale Comunităţii Statelor Independente. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament, transmite News-Moldova.

Fondul interstatal de colaborare umanitară are misiunea de a contribui la dezvoltarea spaţiului comun umanitar şi a dialogului intercultural în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, comunicării în masă, arhive, sport, turism şi tineret. Pe parcursul ultimilor ani Fondul a realizat mai mult de 40 de proiecte cu participarea Republicii Moldova.

Potrivit proiectului de lege, „aderarea ţării noastre la Acordul respectiv, concomitent cu celelalte instrumente internaţionale ale CSI, va contribui la realizarea diverselor proiecte în domeniul culturii, ştiinţei, literaturii, artei şi învăţământului desfăşurate de către Fond”.

Acordul este compatibil cu instrumentele internaţionale la care RM este parte, iar aderarea la el nu necesită înfiinţarea unor structuri noi sau modificarea celor existente.

News-Moldova

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать − 5 =