Kremlinul a simplificat procedura de acordare a cetateniei ruse

ffa924e97b744592a0338eebc028a88e

Totusi, pentru a obtine cetatenia rusa trebuie mai intai renunte la cea pe care o detin in momentul aplicarii.

Vladimir Putin a semnat legea cu privire la simplificarea procedurii de acordare a cetateniei Federatiei Ruse vorbitorilor de limba rusa si pentru cei care au locuit sau locuiesc inca in interiorul granitelor fostei Uniuni Sovietice, scrie Adevarul.

 Documentul adoptat de catre Duma de Stat (Parlamentul rus) la 4 aprilie 2014 stabileste o procedura simplificata pentru acordarea cetateniei Federatiei Ruse, in cazul cetatenilor straini si apatrizilor vorbitorii de limba rusa sau ai celor care traiesc in prezent sau au locuit in interiorul vechilor granite ale URSS, anunta portalul kremlin.ru, citat de Adevarul.

Noua lege prevede si faptul ca persoanele respective pot dobandi cetatenia rusa fara a se conforma cu cerintele referitoare la perioada de resedinta pe teritoriul Rusiei si fara existenta unui permis de sedere. Cei care aplica pentru obtinerea cetateniei ruse vor fi intervievati de o comisie speciala in fata careia vor trebui sa-si demonstreze fluenta in limba rusa, scrie Ria Novosti.

Totusi, pentru a obtine cetatenia rusa trebuie mai intai renunte la cea pe care o detin in momentul aplicarii. Anterior, Vladimir Putin a semnat o lege in conformitate cu care migrantii ce muncesc in Rusia, cu exceptia specialistilor cu inalta calificare, vor fi obligati sa sustina examene la limba rusa, noteaza Adevarul.Potrivit agentiei Reuters, modificarile operate legii privind cetatenia rusa urmeaza anexarii peninsulei Crimeea de Rusia si cresterii tensiunilor in estul Ucrainei, zona in care traieste o numeroasa comunitate rusa. Inca de atunci, analistii internationali au atras atentia asupra discursului lui Putin, care se referea constant la necesitatea protejarii populatiei de limba rusa din afara granitelor tarii sale.

inprofunzime.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать − 6 =