Jose Manuel Barroso și alţi oficiali europeni – aşteptați la Chişinău

Barroso Jose Manuel
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar și alți oficiali europeni sunt aşteptați la Chișinău, anunță Politik.md. Demnitarii vor fi în vizită pe parcursul perioadei 5-11 iunie și vor participa la „Moldova Business Week 2014”.
Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Economiei, la eveniment vor participa şi ex vice-cancelarul Austriei, Dr. Erhard Bussek, preşedintele Viena Economic Forum, însoţit de cca 50 de companii membre ale VEF, reprezentanți ai autorităților publice din Moldova, instituțiilor de dezvoltare, donatorilor, băncilor internaționale și locale, fondurilor investiţionale, companiilor private.
Subiectul de bază, care va fi discutat este dezvoltarea regiunilor, prioritățile pentru investiții publice în regiunile de dezvoltare și impactul modernizării infrastructurii asupra creșterii competitivității. Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, menționa anterior că prin acest eveniment se propune și un randament de atragere a investițiilor.
„Am concentrat în timp de o săptămână mai multe acțiuni, iar suplimentar vom organiza pentru participanții la forum vizite la Zonele Economice Libere, Parcurile Industriale și alte platforme industriale de care dispunem”, a declarat ministrul.
În cadrul evenimentului se va mai desfășura și o expoziție a potențialului investițional din regiuni și anume: Parcurile industriale, Zonele Economice Libere și alte stimulente oferite investitorilor. Instrumentele de atragere a investitorilor străini și platformele industriale disponibile pentru investiții vor fi prezentate în cadrul a trei mese rotunde în teritoriu.
Politik.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × 4 =