Acte de stare civilă gratuite, până la 1 septembrie

dc876424ec954681b2927d5e4cf6ade9

Cetățenii moldoveni, care doresc să-și preschimbe pașapoartele sovietice, vor obține gratuit actele de stare civilă necesare pentru perfectarea buletinelor de identitate.

 Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un proiect de hotărâre privind acordarea unor scutiri la serviciile de stare civilă cu plată.

Potrivit ministrului Justiției, Oleg Efrim, proiectul își propune să susțină financiar unele categorii de oameni.

Cei care vor beneficia de aceste scutiri vor fi pensionarii, locuitorii din stânga Nistrului și persoanele care au renunțat la numărul de identificare de stat și la evidența automatizată în Registrul de stat al populației.

„Ministerul Justiției, împreună cu Serviciul Stare Civilă, va întreprinde acțiuni de informare a posesorilor de pașapoarte sovietice despre scutirea de plata serviciilor la eliberarea documentelor de stare civilă, necesare pentru perfectarea buletinelor de identitate”, a spus ministrul Oleg Efrim.

Printre documentele de stare civilă obligatorii pentru perfectarea buletinelor de identitate și care se vor elibera gratuit până la data de 1 septembrie 2014, se numără: certificatul de naștere, certificatul de căsătorie, certificatul de divorț, certificatul de schimbare a numelui și/sau a prenumelui, certificate de deces al soțului/soției, dar și avizul cu privire la anularea, modificarea și/sau completarea actului de stare civilă etc.

Până în prezent s-au înregistrat circa 17.000 de persoane care au solicitat astfel de acte de stare civilă și s-au eliberatt aproape 22.000 de documente.

stirilocale.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × два =