România, în plină iarnă în prag de Paşte: Circulaţia este infernală pe traseul Braşov-Predeal

646x404_10877400

Ninsori abundente şi trafic de coşmar în România, cu doar câteva zile înainte de Paşte. În Prahova şi în Harghita ninge neîncetat de mai multe ore. Pe unele şosele se circulă ca în plină iarnă, iar drumarii au fost nevoiţi să intervină. La munte, stratul de zăpadă ajunge până la un metru.

Cele mai mari probleme au fost la ieşirea din Braşov spre Predeal.Şoferii au parcurs cel mult doi-trei kilometri într-o oră. Şi asta pentru că nu şi-au dotat maşinile cu anvelope de iarnă.
«Se circula foarte greu, e foarte aglomerat toţi care au cauciucuri de vară circula stânga dreapta aluneca, ne-a prins cu cauciucuri de vară de aia mă şi întorc«, spune un şofer.Tot în judeţul Braşov, doi copaci s-au prăbuşit peste un tren, dar şi pe liniile de cale ferată. Două garnituri au avut întârzieri de aproximativ o oră. Ninsori abundente şi vânt de peste 70 de kilometri pe oră s-au înregistrat şi pe Platoul Bucegi. Aici, temperaturile au scăzut până la minus opt grade Celsius.

În toate zonele de munte din România ninge, iar meteorologii au anunţat că zăpada va continua să cadă şi zilele următoare.Totodată, şapte judeţe sunt până în această seară sub avertizarea cod galben de ploi, iar hidrologii au emis o avertizare de inundaţii.

publika.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

9 − 2 =