Traian Băsescu: Mi-e teamă pentru Republica Moldova

219df8df60444217b8132f16d3c1b52f

După părerea mea, cu forţa pe care o are Ucraina, dacă nu e invadată îşi va restabili ordinea în partea de est.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat ca ar brava dacă ar susţine că nu îi este teama pentru Republica Moldova în contextul crizei din Ucraina şi a impredictibilităţii Rusiei.

 Şeful statului a menţionat că este îngrijorat în special pentru Transnistria arătând că, în opinia sa, Crimeea a fost «ţinta zero» a lui Vladimir Putin, iar scopul liderului de la Kremlin ar putea fi revenirea pe frontiera tradiţionala a fostei Uniuni Sovietice, la gurile Dunării pe braţul Chilia.Băsescu a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni televizate, informează UNIMEDIA cu referire la hotnews.ro.

«N-aş vrea să fac analize alarmiste, dar dacă Putin decide, categoric Transnistria e pierdută», devenind parte a Federaţiei Ruse, a spus preşedintele român.»Îmi este teamă pentru Republica Moldova, sunt îngrijorat de Transnistria. Nu poţi să nu te uiţi pe hartă. Nu fac o propagandă antirusească, dar neştiind, presupun, pentru că Rusia a devenit impredictibilă. După mine, Crimeea a fost ţinta zero, iar ţinta unu este revenirea la gurile Dunării, frontiera tradiţională a fostei Uniuni Sovietice, pe braţul Chilia, ceea ce înseamnă din Crimeea, uşor-uşor către Odessa şi până la braţul Chilia», a declarat Băsescu.Şeful statului vecin a mai adăugat că obiectivul omologului său rus, Vladimir Putin, este greu de intuit. «E foarte greu să intuieşti. Nu trebuie invadată Ucraina, ar fi o mare greşeala. Sigur, trebuie să pună capăt instabilităţii. După părerea mea, cu forţa pe care o are Ucraina, dacă nu e invadată îşi va restabili ordinea în partea de est.

vocea.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь + четырнадцать =