Timofti a luat și reprezentanți din Găgăuzia în Polonia

61f062491d664a01a72c44d359f38bc3

Șeful statului a mai avut întrevederi cu mareșalul Seimului, Ewa Kopacz, și cu președintele Senatului, Bogdan Borusewicz.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care se află într-o vizită oficială în Polonia la invitația omologului său Bronislaw Komorowski, a luat în delegație și reprezentanți din Găgăuzia și din Bălți, fapt remarcat de oficialii polonezi cu care a avut întrevederi.

 Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a salutat prezența în delegația oficială a Republicii Moldova a reprezentanților Găgăuziei și municipiului Bălți. „Acest fapt reprezintă un răspuns dat celor care vorbesc despre limitarea drepturilor minorităților naționale în Republica Moldova”, a declarat Donald Tusk, citat de un comunicat de presă al Președinției de la Chișinău.

Tusk a subliniat importanța cooptării reprezentanților minorităților naționale în demersul societății cu privire la integrarea țării în Uniunea Europeană.

Oficialul polonez a salutat, de asemenea, progresele înregistrate de R. Moldova în reformarea instituțiilor și a declarat că semnarea în viitorul apropiat a Acordului de Asociere a țării noastre cu Uniunea Europeană va reprezenta un pas ireversibil spre o societate democratică și prosperă. „După semnarea acestui document, discuțiile cu privire la cursul de dezvoltare a Republicii Moldova, cu certitudine, vor scădea din intensitate”, a spus Donald Tusk.

La rândul său, Nicolae Timofti a remarcat încrederea și asistența financiară și logistică oferită de Polonia în vederea ralierii țării noastre la standardele comunitare.

Șeful statului a mai avut întrevederi cu mareșalul Seimului, Ewa Kopacz, și cu președintele Senatului, Bogdan Borusewicz.

ziarulnational.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 + пятнадцать =