Ponta depune plângere penală împotriva lui Băsescu

00e0efbb1f2f486bb9273ee6bdd5e9a9

Premierul României, Victor Ponta, a anunțat astăzi că va depune o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

 Ponta îl acuză pe șeful statului român pentru declaraţiile la adresa senatoarei Gabriela Firea, pe care le-a calificat drept un „atac mafiot”.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că senatorul Gabriela Firea „mai bine să se uite pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. (…) Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele», a declarat Băsescu.

Avertizarea preşedintelui vine la câteva zile după ce Gabriela Firea a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, a pus mâna pe o moşie din Călăraşi ar fi nulă.
„Acolo a fost o cumpărare cinstită, cu credit luat de la o firmă care a anunţat că vrea să vândă pământul, la un preţ care e preţul pieţei» , a comentat Traian Băsescu, dând asigurări că, dacă sunt suspiciuni, el şi fiica sa vor sta la dispoziţia Parchetului pentru orice investigaţie.

Precizăm că sanatorul Gabriela Firea este membru al Comisiei de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, Călăraşi, în perioada 1990-2013.

În această zonă, Ioana Băsescu a cumpărat 290 de hectare de teren arabil la un preț de 1,3 milioane de euro.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 + пять =