Capitala, în febra pregătirilor pentru Paști

fd8548c1748b40dbb71723e3122c02b6

Chișinăul îmbracă haine de sărbătoare în ajunul sfintelor sărbători de Paști. În acest sens, toate locașurile sfinte, precum și cimitirele din capitală vor fi iluminate.

  Anunțul a fost făcut de către directorul întreprinderii municipală Lumteh, Nicolae Vereşco, astăzi, în cadrul ședinței operative a Primăriei.
„A fost restabilit iluminatul public al bisericilor, cimitirelor și accesele spre cimitire. De astăzi am început iluminatul decorativ al municipiului Chișinău și instalarea elementelor decorative în scuarul Catedralei”, a declarat Vereşco.

Totodată, directorul Lumteh, a menționat că vineri, 18 aprilie, va fi dat start sărbătorilor prin iluminarea decorativă.

Potrivit primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, iluminatul decorativ va dura de pe 18 până pe 20 aprilie.
„Ulterior, vom conveni cu iluminatul și de Blajini și de celelalte sărbători. În principiu, vom avea aprins iluminatul decorativ de Paști, de Blajini, va coincide și cu libera circulație de pe 28 aprilie și cu Ziua Europei, și Ziua Victoriei”, a precizat Chirtoacă.

De asemenea, de Paști și de Paștele Blajinilor, transportul public va fi suplinit. Astfel, orarul acestora va fi extins cu o oră, respectiv, autobuzele și troleibuzele vor circula începând cu ora 5:00 până la orele 23:00.

„De Paștele Blajinilor, tradițional este organizată transportarea călătorilor spre cimitirul Sfântul Lazăr fără plată, cu ajutorul a trei rute suplimentare de autobuz. Este vorba de nr.10 care va circula de la str.Vasile Alecsandri până la cimitirul Sfantul Lazăr, ruta 27, care va circula de la Circ prin sectorul Râșcani până la cimitir. La aceste două rute este stabilit regimul de circulație de la 6:00 până la 20:00, câte 10 autobuze pe fiecare rută. De asemenea, este asigurată ruta suplimentară cu numărul D, care va circula de la Circ prin sectorul Ceucari până la cimitirul Sfântul Lazăr. Sunt asigurate 30 de unități de transport, însă la această rută noi asigurăm un număr mai mare, deja depinde de fluxul de călători care merg spre cimitir în aceste două zile”, a subliniat directorului Parcului urban de autobuze, Iacob Capcelea.

La rândul său, șeful Direcției transport public şi căi de comunicație, Igor Gamrețchi, a precizat că pe 27 şi 28 aprilie vor fi rute suplimentare de microbuze care vor merge spre cimitirul Sfântul Lazăr. Este vorba de liniile de microbuz 126, 127,132,134, 162, 180, 184 și 189. Pentru prima dată în acest an va fi și microbuzul de rută cu nr. 154, care va circula de la Universitatea Agrară până la cimitirul Sfântul Lazăr.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 2 =