România aşteaptă 43 de mii de turişti din RM

efbf39b38cf149c1bfe3dc1931998f21

România aşteaptă 43 de mii de turişti din Republica Moldova în acest an, după ridicarea vizelor, potrivit estimărilor Autorităţii Naţionale pentru Turism de la București.

 „Ne aşteptăm ca în acest an, după ridicarea vizelor, să avem un plus de peste 10 mii de de turişti din Republica Moldova. În 2013 au venit în România aproximativ 33 de mii de turişti din această ţară, iar în 2012, circa 29 de mii», a declarat preşedintele instituției, Răzvan Filipescu.
România va începe în luna septembrie o campanie de promovarea outdoor la Chişinău şi în media din Republica Moldova, care va dura un an şi va costa 300 de mii de euro.

În cadrul campaniei de promovare vor fi promovate litoralul românesc, staţiunile balneare, printre care Vatra Dornei, Slănic Moldova şi Sovata, city break-urile în Bucureşti şi Iaşi, Valea Prahovei şi croazierele pe Dunăre.

„Am constatat că Delta Dunării este o destinaţie care prezintă interes pentru turiştii din Republica Moldova”, a mai spus Filipescu.

Parlamentul European şi Consiliul European au luat recent decizia finală privind includerea Republicii Moldova pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de vize, începând cu 28 aprilie, pentru a călători în spaţiul Schengen. De eliminarea vizelor vor beneficia doar cetăţenii din Republica Moldova care deţin paşaport biometric.

Ridicarea vizelor nu înseamnă că moldovenii vor putea intra în spaţiul Schengen pentru a munci, ci doar în scopuri turistice, pentru o perioadă de 90 de zile.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × 2 =