Miniştrii de externe ai Germaniei şi Franţei vor vizita Chişinăul

1f94a2352ab4492cb38ee9ac06ca5b06

Miniştrii de externe ai Germaniei şi Franţei vor efectua în timpul apropiat o vizită la Chişinău.

 Potrivit agenţiei «Infotag», care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, prim-ministrul Iurie Leancă a avut joi, la Berlin, o întrevedere cu ministrul federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care a reconfirmat că va întreprinde la Chişinău o vizită comună cu omologul său francez, Laurent Fabius, amînată anterior din cauza crizei din Ucraina.

În cadrul întrevederii cu ministrul german de externe au fost discutate subiecte ce țin de relaţiile bilaterale, investiţiile companiilor germane în Republica Moldova şi agenda europeană a ţării. De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii privind situaţia din regiune.

Premierul Iurie Leancă a exprimat gratitudine pentru suportul constant al Germaniei oferit Moldovei în plan bilateral, dar şi internaţional.

Frank-Walter Steinmeier a menţionat că Republica Moldova parcurge o perioadă importantă şi a reiterat sprijinul Berlinului pentru realizarea transformărilor democratice din ţară.
În ultimele săptămîni, la Chişinău s-au aflat mai mulţi oficiali străini, printre care premierul polonez Donald Tusk, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, Ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Martin Lidegaard, şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Elene, Evangelos Venizelos. Toţi oficialii străini au venit la Chişinău cu un mesaj de încurajare a parcursului european al Republicii Moldova.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пятнадцать + три =