Transnistria înregistrează o reducere a activităţii de comerţ exterior

transnistria1_evz_md

Activitatea de comerţ exterior a întreprinderilor transnistrene se reduce din cauza dinamicii negative a comerţului cu Ucraina. Aceasta este concluzia specialiştilor Serviciului Vamal al autoproclamatei RMN, în urma analizei rezultatelor din primele şase luni ale 2014.

Potrivit agenţiei «Infotag», care face referire la datele publicate pe site-ul autorităţii, cota achitărilor vamale la buget s-a redus faţă de perioada similară din 2013 cu aproape 7%. Comerţul regiunii în perioada 1 ianuarie – 10 iulie 2014 (cu excepţia cheltuielilor pentru gaze, energie electrică, precum şi livrările «Sheriff» şi UMR — «I») s-a redus cu 4%.

Dinamica negativă la vamă este asociată cu reducerea de 43% a fluxului de mărfuri la segmentul de frontieră transnistreano-ucrainean. Doar la punctul de trecere «Pervomaisk-Cuciurgan» nivelul de înregistrare vamală a mărfurilor a scăzut cu 37%.

În ceea ce priveşte activitatea economică externă, efectuată de persoanele juridice, reducerea comerţului exprimată în bani s-a apropiat de 60%, iar numărul companiilor importatoare s-a redus cu 7%.

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать + 4 =