Eșec pentru PCRM! Moțiunea împotriva ministrului Educației NU a trecut de Parlament. Maia Sandu rămâne în funcție

Moțiunea simplă depusă de fracțiunea PCRM împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, nu a obținut votul Parlamentului. Pentru ca ministrul să fie demis au votat doar 32 de deputați. Astfel, Maia Sandu își păstrează fotoliul de ministru al Educației.

media_140562516224090500
Dezbaterile pe marginea acestui subiect au durat aproape două ore, timp în care deputații s-au acuzat reciproc. Comuniștii au spus că guvernarea actuală distruge viația tinerilor care astăzi pică la BAC, iar cei din coaliția de guvernare le-au răspuns că aceste argumente sunt nefondate și populiste.

Comuniștii au înaintat moțiunea sub pretextul că ”politicile promovate de Maia Sandu au suferit eșec total și pentru faptul că rezultatele sesiunii de bacalaureat din acest an sunt cele mai joase înregistrate vreodată în Moldova, iar aflarea Maiei Sandu în acestă funcție este inoportună”.

Maia Sandu le-a explicat deputaților că motivul rezultatelor proaste la BAC este în primul rând atitudinea greșită față de acest examen. ”Această generație de elevi a fost educată într-un stil greșit, crezând că este normal să fraudezi sau să copiezi, respectiv a lipsit motivația de învățare”, spune ministrul Educației.

realitatea.md

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать − пятнадцать =