PCRM vrea să afle cine fură fonduri europene în Moldova

20140213-116Fracțiunea parlamentară a PCRM insistă pe investigarea presupuselor cazuri de delapidări a fondurilor europene de către înalții demnitari de stat de la Chișinău. În acest sens, deputații comuniști propun formarea unui grup de lucru, format din deputați, reprezentanți ai Procuraturii, Ministerului de Interne și Centrului Național Anticorupție, notează NOI.md.

Potrivit deputatului comunist Sergiu Stati, declarațiile fostului ambasador al UE la Chișinău, Dirk Schuebel, potrivit căruia în Moldova au fost înregistrate cazuri de furt al fondurilor europene, nu pot fi trecute cu vederea de Parlament.

„Ex-ambasadorul UE a vorbit absolut transparent și cît se poate de clar despre aceea că cunoaște cazuri de furturi, organizate și dirijate de funcționari înalți din Guvern. Avem și decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului, care arată că Guvernul Filat a fost unul corupt, ne așteptăm ca Parlamentul să întreprindă măsuri și să clarifice situația”, a menționat Stati.

Comentariile deputatului comunist au stîrnit reacții aprinse în rîndul deputaților liberal-democrați. Șeful fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a venit imediat cu o replică.

„Puteți pune la vot această inițiativă doar pentru a testa gradul de tîmpenie care este emis de anumiți reprezentanți ai fracțiunii PCRM, comuniștii fiind campioni la capitolului corupției timp de cinci ani de zile. Specific încă o dată că votul din 5 martie 2013 a fost un vot exclusiv politic”, a menționat Streleț.

Inițiativa fracțiunii comuniștilor a fost respinsă de președintele Parlamentului, Igor Corman, care a explicat că în lipsa proiectului propriu-zis, nu are ce să pună la vot.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 − 15 =