Grupul de experţi ai OSCE îşi încheie vizita de lucru în Moldova

osce_newsru_com

Grupul de experţi ai OSCE care reprezintă ţările donatoare, ce finanţează în republică lucrările de lichidare a armamentelor şi muniţiilor, îşi încheie miercuri vizita de lucru în Moldova.

Potrivit agenţiei «Infotag», care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Apărării, experţii au fost primişi ieri de ministrul Valeriu Troenco, şi comandantul Armatei Naţionale, Igor Gorgan.

Principala temă a discuţiilor a devenit cursul lucrărilor în cadrul unor proiecte de nimicire a bombelor aviatice şi rachetelor, armelor de calibru mic cu termen expirat.

Troenco a mulţumit partenerilor internaţionali pentru susţinerea constantă în acest domeniu, constatînd că a fost reparat un şir de depozite, au fost fragmentate bombe de tip OFAB şi rachete de tip 5V28, ofiţerii au urmat cursul specializat în domeniul «Managementului stocurilor de armament şi muniţii».

Reprezentantul experţilor, Dieter Schneider, a spus că statele donatoare sînt dispuse să continue finanţarea în baza memorandumului semnat în 2010, pentru reducerea riscurilor de păstrare a muniţiilor şi asigurarea securităţii populaţiei.

Infotag

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шесть + 16 =