Valeriu Lazăr părăsește Partidul Democrat

lazar_noi(2)

Fostul ministru al Economiei, actualul președinte al Camerei de Industrie și Comerț, Valeriu Lazăr, a anunțat astăzi că se retrage din Partidul Democrat. Lazăr și-a explicat decizia prin faptul că instituția pe care urmează să o conducă – CCI, este apolitică.

„Este o provocare profesională pentru mine să continui să implementez la modul concret reformele inițiate din poziția de vicepremier și ministru al Economiei. Activitatea politică, de ministru, a fost un instrument pentru promovarea reformelor și nu un scop în sine. Succesul integrării europene la nivel politic depinde de performantele în domeniul economic, iar CCI este instituția cu cea mai bună capacitate de a sprijini sectorul privat în atingerea acestui obiectiv», a declarat Lazăr.

Fostul ministru a mai precizat că va acorda o atenție deosebită promovării agenților economici, îmbunătățirii infrastructurii calității, serviciilor de consultanță. Totodată, în noul post, Lazăr își propune să contribuie la creșterea calificării forței de muncă.

„Am crezut întotdeauna în forța sectorului privat. Antreprenorii sînt cei care mișcă lucrurile într-o economie de piață, creează locuri de muncă și valoare adăugată. Cred și în forța instituțiilor care promovează interesul sectorului privat și realizează un dialog eficient cu sectorul public pentru a asigura legi bune și un mediu de afaceri stabil», a menționat Lazăr.

Precizăm că Valeriu Lazăr a fost ales astăzi în funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie din Moldova de către Congresul extraordinar al membrilor CCI, succedîndu-l pe Gheorghe Cucu, care a deținut această funcție timp de 16 ani.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 + двенадцать =