Un deputat PLDM propune transformarea a patru orașe în municipii

Tudor_Deliu

Orașele Cahul, Orhei, Soroca și Ungheni ar putea fi transformate în municipii. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înaintată de deputatul liberal-democrat Tudor Deliu, care și-a argumentat poziția prin faptul că astfel va fi îmbunătățit nivelul de viață al populației din localitățile nominalizate.

Potrivit lui Deliu, schimbarea statutului le va oferi acestor orașe posibilitatea majorării veniturilor în bugetele locale și ulterior le va asigura noi posibilități de dezvoltare per ansamblu.

„Acestea sînt orașe de importanță majoră pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Nu vom mai avea doar municipiile Chișinău și Bălți, care se vor dezvolta, ci și alte localități din republică. Efectele vor fi considerabile: de la majorarea bugetelor pînă posibilități sporite de dezvoltare a infrastructurii”, a spus Tudor Deliu.

Totodată, deputatul susține că inițiativa se înregistrează în procesul de descentralizare a puterii în Republica Moldova, prin acordarea de posibilități noi și prerogative mai largi autorităților publice locale.

Proiectul de lege propus de Tudor Deliu a fost deja înregistrat în Parlament, iar pînă la finele acestei sesiuni parlamentare urmează a fi supus votului. Deocamdată, pentru acest proiect și-au exprimat susținerea deputații Coaliției Pro-Europene.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 − 8 =