Leancă și Tapiola încurajează deputații să aprobe legea privind asigurarea egalității de gen

leanca-si-tapiola-incurajeaza-deputatii-sa-aprobe-legea-privind-asigurarea-egalitatii-de-gen-140498262310 iulie, societatea civilă a venit cu un apel repetat către deputați ca să urgenteze procesul de adoptare a Legislației privind asigurarea egalității dintre femei și bărbați în procesul electoral și politic, notează UNIMEDIA.

În același context, ambasadorul Pirkka Tapiola, şeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova a precizat că este foarte important ca femeile să se implice mai activ în politică în această etapă de tranziție.

„Ajungem la momentul când votul pe care îl ofer nu mai este pentru un bărbat sau pentru o femeie, este un vot pentru un politician. Adevărul este că în ultimul timp eu am votat mai mult pentru femei, pentru că ele sunt mai aproape de sistemul meu de valori”, a precizat Tapiola.

Șeful delegației UE în RM este sigur că la această lege se va reveni şi până la urmă ea va fi susţinută în Parlament. „Guvernul, prim-ministrul sprijină această lege, este o lege foarte importantă şi sunt sigur să parlamentarii vor reveni la ea”, a subliniat Tapiola.
În același rând de idei, premierul Iurie Leancă este convins că pachetul de documente se va examina în perioada cea mai apropiată.

UNIMEDIA

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три × 5 =