Taifunul Neoguri în Japonia: sînt victime

taifun_japonia_agerpres_ro

Cinci persoane au murit și 46 au fost rănite după ce taifunul Neoguri s-a abătut joi, însoțit de ploi torențiale și rafale de vînt puternice, asupra unor zone extinse ale arhipelagului japonez, relatează presa locală, preluată de DPA.

Două persoane au fost găsite fără suflare după ce au fost luate de apele mării pe insula Miyako, din prefectura Okinawa, a anunțat televiziunea publică NHK. O persoană a murit după ce a căzut într-un curs de apă în timpul ploilor puternice joi dimineață în orașul Saiyo, din prefectura Ehime, la circa 500 de kilometri de capitala Tokyo.

Agenția de meteorologie niponă a avertizat că centrul, vestul și sudul Japoniei vor fi vizate de furtuni însoțite de descărcări electrice, tornade, alunecări de teren, rîuri umflate și valuri înalte, cu toate că puterea taifunului s-a mai diminuat comparativ cu situația din zilele precedente.

Mii de locuințe au suferit întreruperi ale alimentării cu energie electrică, în timp ce zeci de mii de locuitori ai insulei centrale Kyushu și ai insulei sud-vestice Shikoku au fost sfătuiți să își evacueze locuințele, potrivit presei locale. Taifunul Neoguri, al optulea al sezonului, a perturbat rețelele de transport din Kyushu și Shikoku. Circa 200 de zboruri au fost anulate și anumite servicii de tren și autobuz au fost suspendate, potrivit NHK.

Taifunul a luat contact cu țărmul în orașul Akune, din prefectura Kagoshima, la ora locală 07:00 (22:00 GMT miercuri).

agerpres.ro

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 2 =