Măsurile urgente ale SUA și UE în privința Rusiei

92fa8cf0340c49e9b5a2e304ddc6ad03

În cazul în care Occidentul nu va învăța această lecție, va pierde jocul, scrie prestigioasa publicație Forbes.

Vladimir Putin interpretează concesiile ca pe o slăbiciune, iar acțiunile ca o dovadă de curaj. Un joc frumos cu domnul Putin nu te duce nicăieri.

 În cazul în care Occidentul nu va învăța această lecție, va pierde jocul, scrie prestigioasa publicație Forbes.

Pentru un răspuns îndrăzneț față de acțiunile Rusiei, Forbes îndeamnă SUA și Uniunea Europeană să întreprindă anumite măsuri. Publicaţia notează că în primul rând, NATO ar trebui să organizeze exerciții militare în Ucraina și statele baltice.

În al doilea rând, estul și sudul Ucrainei trebuie să fie inundat de o mie de observatori internaționali pentru a furniza rapoarte detaliate cu privire la manifestațiile, abuzurile privind drepturile civile și ingerința în campania pentru scrutinul prezidențial.

În al treilea rând, SUA să livreze arme imediat, nu prânzuri la pachet. SUA şi UE ar mai trebui să extindă sancțiunile pentru persoanele din anturajul lui Putin, inclusiv pentru Putin. De asemenea, să fie oferite garanții financiare Ucrainei în mărime de 40 de miliarde de dolari prin care să se recunoască faptul că Ucraina este în război.
La fel, mulţi consilieri europeni trebuie să accelereze procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, să fie majorată asistența pentru Georgia, Republica Moldova, chiar şi pentru Belarus, pentru a proteja aceste țări de o intervenție a armatei ruse.

Şi nu în ultimul rând, trebuie să se înțeleagă faptul că Putin interpretează concesiile ca pe o slăbiciune, iar acțiunile ca o dovadă a puterii. Un joc frumos cu domnul Putin nu duce nicăieri. «Dacă Occidentul nu va învăța această lecție, va pierde jocul», conchide Forbes.

jurnal.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 1 =