Voronin să plece de la șefia PCRM

f54ced6d13474ead870aa41f4922c98e

„În ultimii 4-5 ani, Plahotniuc a încercat să ne înlăture pe cei, care i-am adus acuzații, prin cauze penale și prin presiuni asupra familiilor.

„În ultimii 4-5 ani, Plahotniuc a încercat să ne înlăture pe cei, care i-am adus acuzații, prin cauze penale și prin presiuni asupra familiilor.

 „În ultimii 4-5 ani, Plahotniuc a încercat să ne înlăture pe cei, care i-am adus acuzații, prin cauze penale și prin presiuni asupra familiilor. Nu a reușit, iar acum mai ușor i-a fost să facă o înțelegere cu Voronin care i-a cedat partidul înainte de alegeri. A avut loc o acaparare a PCRM de către Plahotniuc”, a declarat Petrenco în cadrul unui briefing.
Deputatul a accentuat că în aceste condiții PCRM trebuie să-și aleagă o altă conducere și i-a sugerat lui Voronin să nu mai candideze la șefia partidului.

„Voronin a făcut greșeli politice grave, a trădat partidul, alegătorii. Trebuie aleasă o nouă conducere prin vot secret. Sunt gata să-mi înaintez candidatura pentru funcția de președinte”, a adăugat deputatul comunist.

Petrenco l-a acuzat încă o dată pe Voronin că a făcut declarații mincinoase atunci când a spus că el a scris cerere de părăsire a Comitetul Executiv al PCRM.

„Nu este adevărat, este o minciună cu ajutorul căreia vrea să ascundă ceea ce e întâmplă în realitate. Dacă Voronin are această cerere, să o prezinte public”, a mai spus Petrenco.

Amintim că Grigore Petrenco, Iurie Muntean și Marc Tkaciuk au fost excluși din Comitetul Executiv acum o lună, în cadrul ședinței Comitetului Central al PCRM.

Vladimir Voronin declara atunci că cei trei au scris singuri cereri de plecare și că decizia a fost luată în legătură cu pregătirea partidului de următoarele alegeri parlamentare.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 + четыре =