Lituania a ratificat acordurile de asociere cu UE ale Ucrainei, Moldovei şi Georgiei

litva-sejm

Vilnius, 8 iul – RIA Novosti. Seimul Lituaniei a ratificat marţi acordurile de asociere cu UE ale Ucrainei, Moldovei şi Georgiei.

Pentru ratificarea acordului de asociere cu Ucraina au votat 84 de parlamentari lituanieni. Acordurile de asociere cu Moldova şi Georgia au fost aprobate fiecare de câte 84 de deputaţi, iar unul s-a abţinut.

La începutul lunii iulie acordul de asociere cu UE a fost ratificat de către Parlamentul Moldovei. Legislatorii georgieni intenţionează să examineze chestiunea referitoare la ratificarea acordului la sfârşitul acestei luni. Deocamdată, nu este clar când va ratifica acest acord Rada Supremă a Ucrainei. Potrivit datelor MAE al acestei ţări, la momentul de faţă se pregăteşte pachetul de documente pentru ratificarea acordului.

Acordul de asociere prevede o colaborare intensă în diferite sfere, ajustarea legislaţiei naţionale conform celei europene, accesul ţării care a semnat acordul cu UE la piaţa europeană. Documentul creează un nou cadru juridic de colaborate a celor trei state cu UE.

 RIA Novosti

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девять − 4 =