Kievul închide spațiul aerian în estul Ucrainei

fjg

Kievul a închis marți spațiul aerian pentru zborurile civile în estul Ucrainei, regiune unde armata ucraineană își continuă operațiunile, în special în orașele Lugansk și Donețk, fiefuri ale separatiștilor proruși, transmite RIA Novosti, citînd un comunicat al aviației de stat ucrainene.

»Pentru asigurarea securității zborurilor, spațiul aerian în zona unde are loc operațiunea antiteroristă este închis pentru orice zboruri civile», se arată în comunicatul menționat.

Anterior, ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a precizat că guvernul de la Kiev nu va negocia cu rebelii pînă cînd aceștia nu vor depune armele și că un nou armistițiu unilateral ca cel expirat la 30 iunie este exclus.

În același timp, purtătorul de cuvînt al Consiliului ucrainean pentru apărare și securitate națională, Andrei Lîsenko, a declarat, potrivit ITAR-TASS, că operațiunea armatei ucrainene »continuă în estul Ucrainei conform planului președintelui țării», Petro Poroșenko. El nu a dezvăluit detalii din acest plan, afirmând doar că »realizarea acestuia va fi o surpriză neplăcută pentru teroriști».

agerpres.ro

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

9 − 8 =