Șeful legislativului RMN: Comerțul Transnistriei se reorientează de la Ucraina spre Moldova

mihail_burla_president_gospmr_ruSituația social-economică din Transnistria în contextul evenimentelor din Ucraina și semnarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE a fost discutată la Tiraspol în cadrul întrevederii președintelui Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Mihail Burla, cu reprezentantul Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova, John Keynes, relatează „Regnum”.

Referindu-se la impactul evenimentelor din Ucraina, Burla a menționat că „în ultimele luni situația s-a înrăutățit, volumul comerțului extern al regiunii s-a redus, la fel ca producția și vînzarea mărfurilor, s-a diminuat transportul de pasageri spre și din Ucraina”. „Are loc reorientarea piețelor din Ucraina spre Moldova”, a precizat Burla.

„Stabilizarea situației în Ucraina este un factor cheie pentru stabilitatea în regiune și în Europa în ansamblu. Pentru atingerea acestui scop se poartă negocieri la nivel înalt în capitalele europene”, a spus Keynes.

În cadrul întrevederii Burla a spus că în prezent peste 50% din exportul transnistrean revine statelor din UE. „Acest lucru ne permite să corespundem cerințelor înalte impuse de piețele europene, să fim competitivi. Nu dorim să pierdem această piață”, a menționat Burla comentînd semnarea Acordului de asociere dintre Moldova și UE. Totodată, Burla a precizat că trebuie dezvoltată și piața eurasiatică.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 − три =