Gazprom, acționat în judecată de nemți

f0ed616d9e9547dd8faa97409ad45b21

Compania germană E. Оn Global Commodities SE a acționat Gazpromul în judecată, solicitând revizuirea prețurilor la gaz pentru contractele pe termen lung.

 „Contractele prevăd revizuirea periodică a prețurilor, care oferă posibilitatea de a cumpăra gazul rusesc la prețuri competitive pieței», — a declarat reprezentantul E. On fără să ofere alte detalii.
La rândul său, sursă din cadrul Gazprom a refuzat să comenteze.
Între cele două companii, din 2012, funcționează un acord de „corectare a prețurilor”, care permite nemților să cumpere gaz în baza unui discount.

În 2013 compania germană a primit 19,6 de miliarde de metri cubi de gaz de la contoarele de gaz rusesc. Recent Gazprom a refuzat să respecte prevederile acordului. Rușii motivează această abatere prin modificările prețurilor de piață. Argumentul va fi susținut și la judecata de la Stockholm, spune o sursă apropiată companiilor.
Amintim că la 16 iunie, la ora 10, Gazprom a redus la zero, livrările de gaz către Ucraina, lăsând doar volumele de pompare pentru consumatorii europeni. Mai mult, Ucraina a depus o cerere de chemare în judecată la Stockholm, cerând Rusiei să stabilească un preț echitabil la gaz, menținerea contractului existent. De asemenea, Ucrainea vrea să-și recupereze 6 miliarde de dolari, plăți excedentare din perioadele anterioare. Partea rusă vrea să datoria de 4,5 miliarde de dolari din partea Ucrainei.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 1 =