Germania a risipit mitul aderării Moldovei la UE

0b3b6d1414f8431ca29af5f0ba4a00fe

Germania a atenţionat autorităţile moldoveneşti despre faptul că nu e cazul să vorbească despre aderarea ţării la Uniunea Europeană.

Germania a atenţionat autorităţile moldoveneşti despre faptul că nu e cazul să vorbească despre aderarea ţării la Uniunea Europeană.

 Declaraţia a fost făcută de către coordonatorul RFG pentru cooperarea la nivelul societăţii civile cu Rusia, Asia Centrală şi Parteneriatul Estic, Gernot Erler.

“Răspunsul nostru este clar: să nu punem carul înaintea calului. Acordul de Asociere este un proiect, care necesită câţiva ani pentru a fi realizat. Este evident faptul că, după finisarea acestuia, multe valori şi standarte europene vor fi adoptate, la fel cum şi alte ţări trebuie să facă acest lucru pentru a se integra. Cu toate acestea, Acordul de Asociere nu vorbeşte în nici un context despre perspectiva aderării”, a spus el.

Erler a mai subliniat că există un risc, că la Bruxelles vor refuza  ideea de extinderea a UE în timpul apropiat.

Amintim că Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE la 27 iunie. Săptămâna trecută documentul a fost ratificat de către Parlamentul RM.

În acelaşi timp, autorităţile intenţionat duc cetăţenii în eroare. Astfel, a apărut informaţia că locuitorii de la sate au fost anunţaţi că la 27 iunie Moldova a aderat la UE, ceea ce nu este drept.

Nici partidele coaliţiei de guvernare nu s-au lămurit cu aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, este încrezut că Moldova va adera la UE până în 2020, în timp ce ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, spune că nu cunoaşte cât timp i-ar trebui Moldovei pentru a adera la UE. Democraţii refuză să prevadă o dată posibilă când ţara noastră va obţine titlul de membru al Uniunii Europene.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + девять =