Proiect: familie puternică pentru fiecare copil

familia

La Chişinău a avut loc Conferinţa naţională cu genericul „Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecţii învăţate şi perspective de dezvoltare”, transmite News-Moldova.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Asigurarea dreptului copilului la familie şi protecţia acestuia de violenţă, abuz şi neglijare”. Prezentă la dezbateri, ministrul de resort Valentina Buliga a anunţat că instituţia pe care o conduce a prezentat Guvernului o strategie privind protecția copilului. Obiectivele generale ale acesteia sunt asigurarea condiţiilor necesare pentru creşterea şi educaţia copiilor în mediu familial, prevenirea şi combaterea violenței, neglijării şi exploatării copiilor, promovarea practicilor non-violente în creşterea şi educarea copiilor, concilierea vieţii de familie cu activitatea profesională pentru asigurarea creşterii şi dezvoltării armonioase a copilului, transmite serviciul de presă al ministerului.

În cadrul Conferinţei a fost  lansat un proiect de susţinere din partea autorităţilor publice centrale şi locale pentru a oferi la circa 100.000 de copii, care riscă să fie separaţi de familie sau sunt lipsiţi de îngrijirea părinţilor, şanse sporite de a rămâne în familia lor consolidată sau de a fi plasaţi într-un mediu familial alternativ adecvat, protector şi permanent. Proiectul va fi finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi va fi implementat în RM de Asociaţia Obştească „Parteneriate pentru Fiecare Copil” şi va dura până în 2017, precizează sursa citată.

News-Moldova

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × 2 =