Decizia Moldovei care a indignat întreaga Rusie «Aşa ceva este scandalos»

 

9886bf2589544840b69c136afd0e8686

Un embargo impus postului Rossiya-24, popular în rândul populaţiei care vorbeşte limba rusă, este un act neprietenos faţă de presa noastră.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a suspendat vineri licenţa de emisie a postului Rossiya 24 şi a dispus sancţionarea a patru radiodifuzori autohtoni, iar Uniunea Jurnaliştilor de la Moscova a luat foc.

Consiliul a criticat aceste posturi pentru «lipsa pluralismului de opinie în timpul programelor de ştiri».

Uniunea Jurnaliştilor de la Moscova a criticat dur această măsură. «Un embargo impus postului Rossiya-24, popular în rândul populaţiei care vorbeşte limba rusă, este un act neprietenos faţă de presa noastră», a declarat pentru Itar-Tass Pavel Gusev, liderul Uniunii, denunţând o «decizie motivată politic». El a îndemnat Moscova să «adopte măsuri adecvate ca reacţie faţă de acest embargo, inclusiv măsuri economice», informează Mediafax.

Decizia CCA de suspendare a licenţei postului rus pentru următoarele şase luni, până la 1 ianuarie 2015, este scandaloasă şi va avea cu siguranţă un impact negativ asupra relaţiilor ruso-moldovene, a apreciat vineri Ministerul rus de Externe, citat de agenţia rusă.

«Este clar că (Republica) Moldova a făcut acest pas sub un pretext exagerat, luată de valul euforiei semnării unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE)», afirmă ministerul într-un comunicat. Însă «decizia nu respectă dreptul integral al cetăţenilor de acces liber la informaţii, unul dintre principiile democratice europene de bază, pe care Chişinăul încearcă să-l aplice cu zel», apreciază ministerul.

ziarulnational.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × четыре =