Moldova își va extinde cooperarea economică cu Cehia

milos_zeman_radio_czGuvernul Republicii Moldova a aprobat Acordul de cooperare economică și industrială cu Cehia, semnat pe 22 mai 2014 la Chișinău în cadrul vizitei oficiale a președintelui ceh, Miloš Zeman, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei al Republicii Moldova, Cehia este un partener important al țării noastre și semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea și aprofundarea cooperării reciproc avantajoase în diverse domenii. În particular, Moldova și Cehia vor impulsiona cooperarea în energetică și industrie, folosirea resurselor naturale și dezvoltarea industriei extractive, protecția mediului ambiant etc.

Totodată, părțile intenționează să impolsioneze conclucrarea pe piețele statelor terțe. Astfel, Moldova și Cehia vor coopera în domeniul promovării investițiilor, dezvoltării turismului, agriculturii, transportului, fabricării sticlei etc.

Volumul exportului moldovenesc în Cehia, în trimestrul I al anului 2014, a constituit 6,2 milioane de dolari SUA sau cu 12,9% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent. Volumul importului din Cehia în Moldova a crescut cu 18,1% și a însumat 15,7 milioane de dolari. Deficitul balanței comerciale a Moldovei cu Cehia a crescut cu 53,1% — pînă la 9,5 milioane de dolari.

NOI.MD

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × 4 =