Sondaj. Barack Obama, cel mai slab președinte al SUA de după 1945

ap_obama_firstnews_ru

Sondajul naţional a fost realizat de Institutul de specialitate al Universităţii Quinnipiac (Connecticut, SUA).

Preşedintele american Barack Obama l-a depăşit pe predecesorul său, George W. Bush, însă a reuşit acest lucru într-un sondaj naţional pe care, probabil, nu şi l-a dorit…

 Presa de peste Ocean notează că Obama a întrunit cele mai multe opţiuni la categoria “cel mai slab preşedinte de după al doilea Război Mondial“.

Sondajul naţional a fost realizat de Institutul de specialitate al Universităţii Quinnipiac (Connecticut, SUA).

Conform rezultatelor, 33% dintre răspunsuri l-au indicat pe Obama drept cel mai slab preşedinte. Pentru Bush au optat 28%.

“De-a lungul a 69 de ani de istorie postbelică în care au 12 preşedinţi au condus SUA, Barack Obama şi George W. Bush se regăsesc în coada clasamentului de popularitate“, a rezumat situaţia Tim Malloy, director adjunct al institutului de sondare universitar.
În topul preşedinţilor de după război, consideraţi a fi fost cei mai buni în mandatele lor, Ronald Reagan se află pe primul loc, cu 35% din opţiuni. El este urmat de Bill Clinton, 18% şi John F. Kennedy, 15%.

La această categorie, Barack Obama a întrunit doar 8%.
Cei chestionaţi acordă aprecieri în mod net negative prestaţiilor preşedintelui SUA în cele mai importante sectoare de activitate. Astfel, cu 40% aprecieri pozitive faţă de felul cum a gestionat economia şi cu 55% aprecieri negative, rezultă un scor negativ de 15% pentru Obama în acest domeniu.

Situaţia este similară în ceea ce priveşte politica externă (37 – 57), sănătatea (40 – 58), combaterea terorismului (44 – 51). În schimb, Barack Obama întruneşte aprecieri net pozitive în ceea ce priveşte activitatea din domeniul protecţiei mediului (50 – 40).
Sondajul Quinnipiac mai relevă că 45% dintre americani consideră că ar fi fost mai bine dacă Mitt Romney, candidatul republican, l-ar fi învins pe Obama în 2012. 38% cred că SUA ar fi dus-o mai rău dacă Romney ar fi devenit preşedinte.

noi.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девятнадцать − три =