Transnistria și Rusia semnează un acord


6658dbc3398148479dab946b2fec91b3

„Moscova și Tiraspolul vor reorienta economia regiunii transnistrene spre Federația Rusă, aceasta fiind o contramăsură la semnarea Acordului de asociere dintre Republica Moldova și UE”.

 Declarația a fost făcută miercuri de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, după o întrevedere cu liderul transnistrean Evgheni Șevciuk, transmite UNIMEDIA cu referire la Interfax.

„Până de curând, cea mai mare parte a mărfurilor fabricate în Transnistria au fost destinată țărilor Uniunii Europene, acum însă aceste produse sunt, practic, blocate”, este de părere Rogozin.

„Este obiectivul nostru să creăm condiții pentru reorientarea produselor transnistrene spre piața din Federația Rusă, în contextul apropierii sau, mai exact, continuării unei blocade a regiunii”, a subliniat oficialul rus.

La rândul său, Evgheni Șevciuk a declarat că Acordul de asociere Republica Moldova — UE deja a creat probleme. „Condițiile sunt create într-un atare mod pentru a stabili taxe suplimentare privind comerțul cu Uniunea Europeană. De fapt, economia noastră funcționează în condițiile transportului blocat și sistemului bancar blocat. Acest lucru reduce din capacitățile noastre”, a precizat Șevciuk.

Membrii delegației transnistrene în frunte cu Evgheni Șevciuk au semnat la Moscova un acord interdepartamental și șapte memorandumuri cu ministerele ruse în domeniile economic, industrial, transport, agricultură, antimonopol, educație, știință și cultură.

UNIMEDIA.MD


Loading...
NL // УЕФА подтвердил техническое поражение Черногории
Banca de Economii распродает недвижимость на территории Гагаузии
Стали известны все пары 1/8 финала чемпионата Европы — 2016
Служба государственной охраны будет подчинена правительству
Японец раскрыл уловку популярной оптической иллюзии
Сильвия Раду требует отозвать лицензию предпринимателя, виновного в пожаре в «Lunedor»

Добавить комментарий: