Comuniştii au părăsit şedinţa Legislativului

8946a988526e43c5ba883e30041788ab

Deputaţii din fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au părăsit sala de şedinţe în plen a Parlamentului, unde astăzi urmează să fie ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

 După cum comunică TRIBUNA, înainte de această însă, liderul PCRM Vladimir Voronin a ţinut un discurs de la tribuna centrală a Parlamentului. Acesta a criticat dur Acordul de Asociere RM-UE, spunînd că documentul este unul străin pentru Moldova şi va duce la pierderea suveranităţii ei.

„Coaliţia adoptă un document prin care RM îşi pierde suveranitatea. Guvernanţii fiind ostatici ai Bruxellesul-ui au cedat tot. După ratificarea acestui acord va exista doar un singur cîştigător – Bruxelles-ul. Acordul de Asociere a fost elaborat unilateral de cei de acolo”, a declarat Vladimir Voronin.

Grigore Petrenco nu a părăsit sala de şedinţe alături de colegii de fracţiune.

TRIBUNA precizează: Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie curent, la Bruxelles. Parlamentul de la Chişinău urmează să ratifice astăzi documentul.

Tribuna.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × один =